Karin Anema

DE WET VAN DE STILTE – REIS DOOR COLOMBIA

In het holst van de nacht, terwijl het nevelwoud droop van de regen, stak hij een pistool en handgranaten bij zich, en smeerde ’m uit het kamp. Vanaf dat moment veranderde zijn identiteit in één klap: niets van zijn status of eigenwaarde bleef over, hij was niemand meer.

Videotrailer, boek én podcast. Op zoek naar achtergrondverhalen in Colombia.

Ben je al in Colombia geweest? Of ga je nog op reis en ben je nieuwsgierig hoe de plaatselijke bevolking leeft? Of ben je een leunstoelreiziger, geïnteresseerd in andere culturen en laat je het avontuurlijke reizen zelf graag aan iemand anders over?

Mijn boek neemt je mee naar de uithoeken van Colombia. Je leert het land grondig kennen door de aangrijpende verhalen van Colombianen, die ik ontmoet. Lees een voorproefje: Preview

De podcast onthult het verhaal achter het verhaal. Je hoort niet alleen mij als auteur en reiziger, maar ook verschillende  hoofdpersonages uit mijn boek. Hier de Podcastserie

De video draagt bij aan het grotere verhaal, zie Trailer video – De wet van de stilte

Lees het boek, luister de podcast en bekijk de video. Ga mee op mijn reis met verhalen die er toe doen.

‘De wet van de stilte – reis door Colombia’ is eind januari 2020 verschenen,  tegelijkertijd met de podcast en de video.

Beluister het interview met mij over ‘De wet van de stilte, reis door Colombia’ op radio 1, Bureau Buitenland: Interview op radio 1

Lees hier de recensie in NRC-next ; de recensie op Uitpers; het interview op de website van PAX over De wet van de stilte; de recensie op De leesclub van alles ; de recensie van NBD-biblion  en op Colombiaans.nl  en op Deleesclubvanalles

Tekst achterflap

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van afliggen. Zij legt bloot hoe mensen de generatieslange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen. De wet van de stilte gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor. Met een open blik, écht contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.

Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen.

Van haar verschenen eerder onder meer De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw en De laatste grens, dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses is in het Duits vertaald en wordt verfilmd, en Boegwater – leven op de binnenvaart, dat eveneens genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs.