Karin Anema

Reisreportages

“De reiziger keert altijd weer terug. De reis eindigt nooit.” (José Saramago)

Karin Anema heeft een voorliefde voor reizen naar uithoeken van de wereld en om vreemde culturen te doorgronden. Tegelijkertijd reist ze met veel plezier naar Europese bestemmingen om ook daar verhalen over te schrijven. Hoe komt het dat zij steeds weer op reis gaat?

“Door het reizen ben ik veranderd. In wezen ben ik tussen de westerse cultuur en vreemde culturen in beland, waardoor ik weer opnieuw ga reizen, ik blijf onderweg. Ik ben niet meer helemaal Nederlander, ook al heb ik een gezin, ook al werk en leef ik hier. Binnenin zit ook iets anders: de landen waarin ik me heb verdiept om een boek over te schrijven.”Karin Anema

Karin Anema schrijft reisreportages voor tijdschriften, zoals Columbus, Bergen Magazine, ANWB-Fietsen, Espana y mas. Ook schrijft zij achtergrondreportages voor weekbladen als De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland en artikelen voor One World en Vice Versa. Steeds weer kiest zij verrassende, nieuwe invalshoeken en thema’s. Haar fotografie sluit naadloos aan bij de tekst.

Een overzicht van de plekken op aarde die Karin Anema in haar werk beschrijft:
Maine, Mexico, Suriname, Costa Rica, Cuba, Dominicaanse Republiek, Ghana, Ethiopië, Benin, Zuid-Afrika, Marokko, Israël, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Madeira, Engeland, Noorwegen, Zweden, België, Duitsland en Nederland.