Karin Anema

schrijfworkshop anema

Training Tekst en effect

Alles wat zich laat zeggen, laat zich duidelijk zeggen.” (filosoof Ludwig Wittgenstein)

Iedereen kampt met effectief schriftelijk communiceren. Welk verhaal ga je vertellen? Hoe stem je je boodschap af op je lezer? Wat wordt de structuur? Hoe schrijf je begrijpelijk en wervend?

In de workshop komen deze vragen aan de orde. Je levert van tevoren een fragment tekst in. In de schrijftraining leer je die kritisch te analyseren. Je leert  algemene principes van het schrijven van een aantrekkelijke, krachtige tekst voor verschillende doelgroepen. We nemen samen de eerste drempels en bespreken fragmenten. Je oefent aan de hand van korte schrijfopdrachten, op basis van theorie. Na afloop heb je voldoende gereedschap in handen om valkuilen te herkennen en je schrijfvaardigheid te verbeteren.

Het specifieke programma maak ik op maat voor de betreffende organisatie.

Voor wie?

Werknemers die wervende en duidelijke teksten willen maken. Die snel en praktijkgericht hun schrijfvaardigheden willen verbeteren.

Beter taalgebruik leidt tot besparing van energie en van ergernis. Want slechte formuleringen veroorzaken misverstanden. Het kost tijd en geld om die recht te zetten.