Karin Anema

16-3-2017 Lezing plus film Africa the Serengeti in Omniversum

Lezing – Africa the Serengeti

Schrijfster Karin Anema neemt u wandelend en fietsend mee de natuur in van Oost-Afrika. In Ethiopië maakt ze een voettocht te midden van baboons door het Simien-gebergte, dat op de Werelderfgoedlijst staat en met ruim 4500 meter het dak van Afrika is. Daarna daalt ze af naar 125 meter onder zeeniveau: Danakil Depression, ‘de hel op aarde’, is een vulkanisch karkas waar alles bros is en de zwavelstank je tegemoet slaat in een extreme hitte. Ze eindigt in de vulkanische as bij Lucy, onze 3,2 miljoen haar oude voorzaat.

Vervolgens steekt ze door naar het noorden van Tanzania, waar ze op onverharde wegen op een mountainbike meedoet aan een ‘Goede doelen tocht’, een 500 km lange fietssafari. Deze tocht gaat onder meer door het Nationale Park Saadani, waar de Big Five leven en door de theeplantages van de Usambara bergen. Wat vinden de locals daarvan?

Daarna volgt de film ‘Africa the Serengeti’-  een van de best gewaardeerde films die in Omniversum heeft gedraaid.

Inloop vanaf 18.30 uur. De lezing begint om 19.00 uur en duurt ca. 45 minuten. Na een korte koffiepauze start om ca. 20.15 uur de film. Na afloop kunt u nog tot 21.30 uur een drankje drinken.

Lezing en film Serengeti Omniversum