Karin Anema

2021-10-19: Lancering nieuwste boek DIEPE ZAKKEN – op fietssafari voor het goede doel

Met een extreme mountainbikesafari door Tanzania en Kenia haalt een groep fietsers sponsorgeld op voor weesmeisjes. Ze fietsen zich kapot maar helpen ze het land? De lokale gids heeft daar een heel eigen kijk op. Ondertussen verschuift de safari steeds vaker naar eigen angsten en verlangens. Met vaart en humor leidt Karin Anema de lezer door een wervelende mix van Afrika en Westers verlangen naar zingeving.

Extreme sportieve uitdagingen voor een goed doel zijn dé manier om sponsorgeld op te halen voor ontwikkelingshulp. Zoals in deze roman, waar tegenstrijdige figuren hun alledaagse leven met een fietssafari door Tanzania en Kenia een moment betekenis en zin proberen te geven. Voor weesmeisjes.

Voor Afrikaanse begrippen is de onderneming iets om je wenkbrauwen bij op te trekken.

19 oktober 2021: Feestelijke boekpresentatie van mijn nieuwste boek Diepe Zakken – op fietssafari voor het goede doel bij boekhandel Paagman, Den Haag.

Jan Pronk, oud-minister Ontwikkelingssamenwerking over Diepe Zakken:

“Een nietsontziend relaas over de zin en onzin van het najagen van goede doelen in verre landen”