Karin Anema

Uitnodiging boekpresentatie ‘De wet van de stilte – reis door Colombia’

BOEKPRESENTATIE 30 JANUARI

DE WET VAN DE STILTE

Reis door Colombia

reisboek, literaire non-fictie

Deze boekpresentatie vindt plaats bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag om 19.00 uur

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist – zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver van afliggen. Zij legt bloot hoe mensen de generatieslange burgeroorlog beleefden, in hun huizen, in de straat, en waarover ze gingen zwijgen. De wet van de stilte gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die zich ontwikkelen. Het houdt toeristen een spiegel voor. Met een open blik, écht contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien.

Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen.

Van haar verschenen eerder onder meer De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw en De laatste grens, dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses is in het Duits vertaald en wordt verfilmd, en Boegwater – leven op de binnenvaart, dat eveneens genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs.

Interesse om de boekpresentatie bij te wonen op 30 januari 19.00 uur bij Paagman in Den Haag?

Laat dit weten via www.paagman.nl/karin-anema

Deze boekpresentatie vindt plaats bij boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan 217 in Den Haag om 19.00 uur